Barion Pixel
+36 30 740 1637 Recepció nyitva: a jógaórák előtti fél órában

Szabó Emese

Szabó Emese jógaoktató

Szabó Emese

jógaoktató

Tinédzserkorom óta sportolok, gyakorlatilag a mindennapos mozgás azóta az életem része. A gerincferdülésem miatti állandó hátfájásom azonban nem múlt el, akármit csináltam. A törzsizmaimra irányuló célzott mozgás után kutakodtam épp a neten, amikor rábukkantam egy jógavideóra. Tetszett az újfajta élmény amit okozott, a légzés ilyen szintű tudatosítása, és az is kellemes újdonság volt, hogy teljesen el tudok mélyülni a mozdulatokban.

Eltelt egy kis idő, és hamar olyan közösségben találtam magam, ahol egyszerre lélegeztünk, és a hangulat magával ragadott. Ráadásul én is tapasztaltam, hogy vannak olyan izmaim, amelyek eddig elbújtak a napi rutinos mozgástevékenységem elől. A jóga előcsalogatta őket. 🙂 Éreztem, hogy heti egy alkalom nem elég. Ekkor nyitott épp a Mandala.

Amikor Ágiék meghirdették a Gerincjóga Oktatóképzést, ha jól emlékszem, elsőként jelentkeztem. Azt a lelkesedést és bizalmat azóta sokszorosan visszakaptam tőlük.

Mit jelent nekem a jóga? A választ próbálom megfogalmazni, amikor a homlokomra csapok.. Hiszen hajnal fél 6 van, túl egy pár ászanán épp azon töröm a fejem, hogyan írhatnám le, mennyire fontos. 🙂 A jóga olyan az én mindennapjaimban, mint jóleső napsütés egy hideg reggelen.

Végzettségek

2018
Haladó gerincjóga oktatóképzés, Mandala Jógastúdiók
2017
Meditáció és relaxáció oktatóképzés, Mandala Jógastúdiók
2017
Hatha jóga oktatóképzés, Mandala Jógastúdiók
2016
Kezdő Gerincjóga oktatóképzés, Mandala Jógastúdiók
Szabó Emese

NEKEM A NŐIJÓGA

Elég régóta foglalkoztatott már, hogyan tudok egészséges és erős maradni. A jóga előtt is sokat foglalkoztam ezzel, legalábbis ami a testmozgás-étkezés-mentális öngondoskodás háromszögébe belefért.

Voltak jobb és rosszabb napok, volt, amikor oda tudtam ’tenni magam’ és volt, hogy hagytam az egészet, és nem törődtem ’jól’ a testemmel. Ennek a miértje nem foglalkoztatott egészen addig, amíg nem kezdtem el tudatosabban figyelni ezt a rendszerességet a változásban. A gyerekvállalás gondolata hozta meg a fordulatot, hogy kénytelen legyek szembenézni azzal a változékonysággal, ami a női létezés sajátja. A szembenézés egyfajta elfogadása annak, hogy nem várhatom el magamtól mindennap ugyanazt.

A termékenységtudat tanfolyam elvégzése után, tanultam aviva tornát és ayurvédikus ismereteket, amelyek nemcsak könnyebbé tették a mindennapjaimat, de mindenképpen megerősítették a kapcsolatot saját magammal.
Amikor megszületett a kislányom lett egy csomó új felfedezésem arról, hogy mire képes egy női test, és mennyire érdemes fokozott érzékenységgel figyelni a határait. A határokat, amiket sokszor kénytelenek vagyunk átlépni, mert nem lehet mindig minden körülmény idillikus. A jóga nekem gyógyír és megmentő akkor is, ha nem voltam elég óvatos, vagy ha nem volt időm arra, hogy magamra figyeljek.

Egy jógával töltött óra után visszatalálok ahhoz az állapothoz, ami egy békés, elfogadó és komfortos belső teret ad nekem. Ez a burok mindannyiunkban ott van, és a jóga gyakorlásával mi magunk teremtjük meg azt.