Barion Pixel
+36 30 740 1637 Recepció nyitva: a jógaórák előtti fél órában

Kovács Nagy Zsófi

Kovács Nagy Zsófi jógaoktató

Kovács Nagy Zsófi

jógaoktató

Sokáig kerestem a számomra tökéletes mozgásformát, az igazán nekem való sportot. Nem voltak nagy elvárásaim, csak szerettem volna kompenzálni az ülőmunkát, felfrissülésre, általános jó közérzetre vágytam. Az aha-élmény végül mindig elmaradt, és a kezdeti lelkesedés után előbb vagy utóbb kikopott a mindennapokból a mozgás. Egy idő után csak a kényszert éreztem a rendszerességre, belső motivációt nem.

A jógával Sajtos Ági gerincjóga óráján találkoztam először, még a Dahliás időkben, a legelső gyakorlók egyike voltam. Emlékszem, hogy milyen nehezemre estek a legegyszerűbb ászanák is, mennyire merevnek éreztem a testemet. Ugyanakkor mellbevágó volt az élmény, hogy a jóga mennyivel teljesebb élményt nyújt, mint bármilyen sport amivel addig találkoztam. Tudtam, hogy pontosan ezt kerestem, és megértettem, hogy miért volt hiányérzetem minden mással. Csodálatosan éreztem magam az órák után és persze még többre vágytam ebből az érzésből. Helyet kapott az életemben a rendszeres, egyre intenzívebb gyakorlás, és az azzal járó soha véget nem érő fejlődés, ami végre nem merült ki a fizikai test szintjén.

Amikor várandós lettem, nem volt kérdés számomra, hogy a jóga változatlanul fontos része marad az életemnek. Töretlen lelkesedéssel jógáztam kismamaként is, hihetetlenül jól esett gyakorolni, a legjobban mégis azt vártam hétről hétre, hogy a kisbabámmal találkozzunk relaxáció közben. Csodaként éltem meg, hogy a kötődés már azelőtt kialakult közöttünk, hogy a karomban tarthattam volna. A kisfiam születése az egyik legfantasztikusabb élmény volt az életemben, ami után hamar megérett bennem a szándék, hogy az anyaság mellett én is átadhassam másoknak a kismamajóga áldásos hatásait.

Hálás köszönettel tartozom Maricának, amiért tapasztalt oktatóként végigkísérte a várandósságomat és kimeríthetetlen tudásával mindenben a segítségemre volt, és persze Áginak is mindig hálás leszek, amiért támogatott abban, hogy belevágjak az oktatóképzésbe, és amiért ilyen egyedülálló teret biztosít nekünk a gyakorláshoz és az oktatáshoz is. Szerencsésnek tartom magam, hogy segítségére lehetek a hozzám forduló kismamáknak teljesebben megélni ezt a szép időszakot.

Végzettségek

2016
Kezdő Gerincjóga oktatóképzés, Mandala Jógastúdiók
2015
Kismama és babás jógaoktató, Parma jógastúdió