Fel

Balogh Kriszti

Hatha jóga

Mielőtt jógázni kezdtem, elég sokféle mozgásformát kipróbáltam és megszerettem. Gyakran elhatározom, hogy újra a mindennapjaim részévé teszem például az úszást, a futást, a teniszt vagy a spinninget. Aztán be kell látnom, hogy egyszerűen nem fér bele minden, így a legtöbb ezek közül csak alkalmanként bukkan elő. A jóga viszont úgy tűnik, nem áll be ebbe a sorba az elmúlt pár évben, hanem valamiért stabilan jelen van az életemben. Persze vannak kevésbé intenzív időszakok is, de mindig ott van. Szerencsére.

Talán az lehet az oka ennek, hogy már az első alkalom után éreztem, mennyire jó hatással van rám mentálisan a gyakorlás. Annyira beszippantott, hogy az óra végére teljesen elillant a sok kavargó gondolat. Mintha egy másik világba léptem volna. Nagyon rövid időn belül (hamarabb, mint eddig más sportoknál) pozitív fizikai változásokat is tapasztaltam. Azt hiszem, ennyi elég is volt nekem, hogy hosszútávra tegyem le a voksomat a rendszeres gyakorlás mellett.

A Mandalában ismerkedtem meg mélyebben a jógával, és itt vágtam bele a hatha jóga oktatóképzésbe 2016-ban. Ez nagyon sokat adott a gyakorlásomhoz, megtanultam rendszerben látni ezt a mozgásformát, és így már önállóan is könnyebben tudtam jógázni. Szerencsére volt alkalmam órákat is tartani néhány helyen, és rájöttem, mennyire élvezem ezt is. Egy másfajta pluszt ad. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen lehet - és kell is - közelíteni a jóga felé, hiszen a testi adottságok és a korábban felépített mozgásminták miatt nem mindenkinél ugyanazok a gyakorlatok, módszerek a hatékonyak. Az oktatás segít felfedezni más utakat és irányokat, ráadásul rengeteg pozitív élményt ad, hogy segíthetek másoknak is elérni azt a kellemes állapotot, amit a gyakorlás után érezhet az ember.

A hatha jóga mellett hamar megismerkedtem a kötött gyakorlatsoros astangával is, és még most sem tudnám egyértelműen megválaszolni a kérdést, hogy melyiket is szeretem jobban. Talán nem is kell választani.

KÉPZETTSÉGEK


KAPCSOLAT

Sajtos Ágnes debreceni jóga oktató

Sajtos Ági
0630 740 1637

info@mandalajogadebrecen.hu

A debreceni Mandala Jógastúdió email címe Facebook ikon Pinterest ikon Youtube ikon Pinterest ikon

A recepció a jógaórák előtti fél órában tart nyitva.

Blog ›

ÁRAINK

Az első alkalom ingyenes!
Bejelentkezés nem szükséges.

90 perces foglalkozás: 1 600 Ft

BÉRLETEK:
5 alkalmas: 7 500 Ft
10 alkalmas: 13 000 Ft
1 havi: 13 200 Ft
3 havi: 35 000 Ft

Akciók, fizetési lehetőségek és kedvezmények ›

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Online fizetés barionnal

STÚDIÓINK

Mandala Jóga Debrecen
4025 Debrecen, Piac u. 45-47. (térkép)

Mandala Jóga Deáktér
Mandala Jóga Nyugati
Mandala Jóga Liget
Mandala Jóga Újbuda
Mandala Jóga Szeged
Mandala Jóga Pécs


Adatvédelmi tájékoztató
© Dahlia Jóga Egyesület